Maisto produktų kainos 2024 m. gruodžio 19 d.
   
Operatyvioji statistinė informacija » Pieno produktai » Mažmeninės kainos prekybos tinkluose » Lietuvoje
Pieno produktų vidutinės mažmeninės kainos Lietuvoje 2012 m. 35 sav. - 2013 m. 35 sav.
2013-08-30


Šaltinis: ŽŪMPRIS

Pastabos: 
* Nuo 2012 06 07 vidutinę kietųjų sūrių kainą sudaro „Rokiškio kietasis“, „Gojus“, „Montecampo“, „Žalgiris“, „Prussia“ ir „Legend“ sūrių mažmeninės kainos.
Nustatant vidutines kainas, nenaudojamos trumpalaikių nuolaidų (akcijų) kainų vertės.
Kainos mažmeninės prekybos centruose registruojamos kiekvienos savaitės pirmadienį, antradienį ir trečiadienį. 
 
Maisto produktų aprašas:
  • Geriamasis pienas – neapdorotas ultraaukšta temperatūra (UAT), be priedų (kvapniųjų medžiagų, Ca, vitaminų ir pan.);
  • Kefyras – tetrapako pakuotėje;
  • Grietinė – plastikiniame indelyje;
  • Varškės sūris – be priedų (džiovinti vaisiai ir kt.), fasuotas
  • Jogurtas – su braškių priedu 2–3,5 % riebumo, ne geriamasis jogurtas, ne dietinis jogurtas, plastikiniame indelyje; natūralus jogurtas ne geriamasis jogurtas, ne dietinis jogurtas, plastikiniame indelyje;
  • Sviestas – be augalinių riebalų, folijoje;
  • Tepus riebalų mišinys – 15% augalinių riebalų, folijoje arba plastikiniame maišelyje;
  • Varškė – be priedų (džiovintų vaisių, natūralių arba sintetinių kvapiųjų medžiagų, dažiklių), 180–200 g folijoje arba plastikiniame maišelyje;
  • Fermentiniai sūriai – nesupjaustyti riekelėmis, fasuoti arba nefasuoti;
  • Fermentiniai kietieji sūriai – vidutinė kaina skaičiuojama iš „Rokiškio kietasis“, „Gojus“, „Montecampo“, „Žalgiris“, „Prussia“ ir „Legend“ kietųjų sūrių kainų;

« atgal